Červená fazuľa v biokvalite s výraznou chuťou a väčším tvarom. Čím je fazuľa tmavšia, tým má výraznejšiu chuť. Skvelá príloha k ryži alebo kukurici. Vhodná ako náhrada mäsa v pokrme. Široké využitie v teplej aj studenej kuchyni.
Pohánka je ľahko stráviteľná a nutrične hodnotná surovina vyrábaná zo semena jednoročnej rastliny. Najviac sa cení pre vysoký obsah bioflavonoidov, rutínu I citrínu uvádzaného ako vitamin P. Ďalej obsahuje vitamin B1 a B2, cholín, vysokokvlaitné tuky, bielkoviny.
Lahôdkové droždie je výborný pomocník v kuchyni - ochutí a zvýrazní chuť jedla. Ide prirodzene o bezlepkovú potravinu pripomínajúcu chuťou aj vôňou parmezán. Lahôdkové droždie je deaktivované - nedá sa teda použiť na kysnutie. Výborne dochutí nátierky, omáčky, rizotá, pestá ...
Instantné kaše sú výrobky s výraznou nutričnou hodnotou a mimoriadne ľahkou stráviteľnosťou. Medzi ich prednosti patrí rýchla a jednoduchá príprava a variabilnosť použitia.
Nelúpané konopné semienko v biokvalite. Skvele sa hodí na prípravu jemného konopného nápoja, z neho si môžete vyrobiť kašu, smoothie alebo dokonca výbornú zmrzlinu.
Sušené paradajky poslúžia v kuchyni ako všestranný pomocník. Vylepšíte s nimi svoje obľúbené jedlá - kuskus, zemiakovú kašu, hummus, guacamole ... Alebo sú výborné len tak, keď máte chuť na sladké. Zaliate horúcou vodou ľahko zmäknú.
Slnečnicové semienka majú príjemnú orieškovú chuť. Sú lúpané a ich použitie je veľmi univerzálne. Vyrobíte si z nich maslo, mlieko alebo napríklad syr. Hodia sa do šalátov, príloh, pečiva či kaší.
Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo drvená a uvarená pšenica. Vyzerá ako kuskus a aj sa podobne pripravuje. Má príjemnú obilnú vôňu a sladkú orieškovú chuť. Hodí sa do rizota, plniek, polievok, šalátov alebo kaší.