Kukurica je po pšenici a ryži najpestovanejšou obilninou na svete. Je to prastará plodina pôvodom z Mexika. Jej využitie je všestranné. Z kukuričnej múky vykúzlite v kuchyni netradičné exotické jedlá.
Morská jemná soľ neobsahuje žiadne chemikálie ani aditíva. V prírode sa vyskytuje prirodzene v morskej vode a získava sa odparovaním na slnku. Vhodná na ochutenie pokrmov, možno ju ale využiť aj na prípravu prírodného peelingu alebo ako dekoráciu.
Bezvaječné cestoviny zo sušenej celozrnnej pšeničnej krupice. Ich výhodou je ľahká a rýchla príprava a univerzálnosť použitia. Kuskus sa používa ako bežné cestoviny alebo ryža.
Sušené sladké marhule v biokvalite. Vhodné ako maškrta, aj ako náhrada čerstvého ovocia. Pre lepšiu chuť a štruktúru ich môžete vopred namočiť. Pripravíte z nich sladkosti, aj výbornú omáčku ku slanému jedlu.
Karobové, kukuričné chrumky s kokosom majú deti radi. Dokonca aj rodičia si na nich pomaškrtia. Karob-svätojánsky chlieb je veľmi bohatý na vápnik, a obsahuje málo tuku. Sú prirodzene bez lepku a repného cukru.
Pšenica špalda je jednou z najstarších kultúrnych obilnín. V súčasnej dobe zažíva svoju renesanciu a to predovšetkým pre svoj vysoký obsah vlákniny a ľahkú stráviteľnosť. Pšenica špaldová obsahuje takmer všetky základné zložky dôležité pre zdravý ľudský organizmus.
Prirodzene bezlepkové cestoviny s obsahom amarantovej a ryžovej múky. Rýchlo ich uvaríte a v kuchyni majú široké využitie. Chutné rozšírenie jedálneho lístka celiatikov.
Lúpané konopné semienko v biokvalite. Je mäkké a má príjemnú maslovú chuť. Je vhodné na priamu konzumáciu, nie je potrebné ho namáčať alebo pražiť. Pripravíte z neho chutné maslo, syr alebo pesto.