Zelený hrach lúpaný a rozpolený má výhodu, že je rýchlo uvarený. Nemusíte ho vopred namáčať, len prepláchnuť. Skvelú krémovú polievku alebo kašu vykúzlite o pár minút. Vychutnajte si ho v biokvalite.
Lupienky z klíčenej červenej šošovice sú netradičným celozrnným výrobkom, ktorý už nevyžaduje žiadnu ďalšiu kuchynskú úpravu. Sú prirodzene bezlepkové. Lupienky sú chrumkavé a bez pridaného tuku. Ideálny do nátierok, šalátov alebo hotových jedál. Vhodné sú aj k okamžitej konzumácií. Od českého výrobcu.
Obsahuje najviac bielkovín zo všetkých plodín. Vysoký obsah vitamínu B, lecitínu, vápnika a horčíka priaznivo pôsobí na nervovú sústavu. Pravidelná konzumácia znižuje LDL cholesterol, pomáha upraviť vysoký krvný tlak.
Sója obsahuje všetky esenciálne aminokyseliny, je preto nazývaná rastlinným mäsom. Nahradenie mäsa sójou blahodarne pôsobí pri neurózach, depresiách, roztrúsenej skleróze a pod
Červená šošovica nelúpaná je drobná strukovina, ktorú si obľúbite rovnako ako jej lúpaný variant. Pri varení sa nerozpadne, čo oceníte zvlášť v polievkach a zeleninovo-strukovinových pokrmoch typu karí.
Červená šošovica nemá šupku ako iné strukoviny a je sfarbená do oranžova. Nemusí sa namáčať a rýchlo sa uvarí. Po uvarení sa rozpadá a hodí sa tak predovšetkým na prípravu kaše alebo polievky.
Červená šošovica nemá šupku ako iné strukoviny a je sfarbená do oranžova. Nemusí sa namáčať a rýchlo sa uvarí. Po uvarení sa rozpadá a hodí sa tak predovšetkým na prípravu kaše alebo polievky.
Čierna šošovica s bielim vnútrom je najdrobnejší druh šošovice. Po uvarení má tmavo hnedo-zelenú farbu a zachováva si svoj tvar. Má príjemnú sotva znateľnú morskú chuť, hodí sa do kombinácie s morskými riasami, do miso polievky, do šalátov, ale aj všade inde.
Tmavozelená šošovica v biokvalite. Rýchla príprava, nie je potrebné ju namáčať. Pri varení dobre drží tvar. Široké využitie v studenej aj teplej kuchyni. Vhodná do polievok, šalátov, ako príloha alebo na prípravu kaše.
Veľká zelená šošovica v biokvalite. Rýchla príprava, nie je potrebné ju namáčať. Široké využitie v studenej aj teplej kuchyni. Vhodná do polievok, šalátov, ako príloha alebo na prípravu kaše.