Cíceru sa tiež niekedy hovorí rímsky hrach. Je to strukovina s jemnou orieškovou chuťou a ľahko krémovou konzistenciou. Môžete ju použiť ako prílohu alebo ako základ nátierok či polievok.
Cícer dodáva telu významné množstvo bielkovín, ktorého obsah je rovnaký alebo väčší ako v mäse či vajciach. Z minerálov stojí za zmienku železo (trikrát viac ako v mäse), draslík, horčík, vápnik a zinok.
Nazýva sa fazuľa, ale je príbuzná skôr mungu. Môžete ju namočiť a potom variť. Používa sa ako príloha, do šalátov, polievok a dokonca sa hodí aj do sladkých jedál. Má skvelú orieškovú chuť. Vychutnajte si ju v biokvalite.
Čím viac je fazuľa tmavšia, tím má výraznejšiu chuť a jej proteíny sú strávitelnejšie. Fazuľa adzuki prechádza z Číny a v súčastnosti sa pestuje po celej juhovýchodnej Ázii.
Červená fazuľa v biokvalite s výraznou chuťou a väčším tvarom. Čím je fazuľa tmavšia, tým má výraznejšiu chuť. Skvelá príloha k ryži alebo kukurici. Vhodná ako náhrada mäsa v pokrme. Široké využitie v teplej aj studenej kuchyni.
Fazuľa mungo je výborná exotická strukovina so špecifickou vôňou. Ide o typickú súčasť indickej a čínskej kuchyne. Fazuľky sú chutné ako príloha, v šaláte alebo z nich možno pripraviť výbornú polievku. Vyskúšajte ju v biokvalite.
Fazuľa pinto je stredne veľká strakatá fazuľa výborná, ľahko pikantnej chuti. Tento druh fazule je vďaka svojej múčnej konzistencii vhodný pre široké použitie.