120024
Nový produkt
Cícer dodáva telu významné množstvo bielkovín, ktorého obsah je rovnaký alebo väčší ako v mäse či vajciach. Z minerálov stojí za zmienku železo (trikrát viac ako v mäse), draslík, horčík, vápnik a zinok.
Vďaka svojim významným terapeutickým vlastnostiam je cícer potravinou vhodnou pre ľudí žijúcich v súčasnom uponáhľanom svete. Dodáva telu mnoho energie a je zdrojom najdôležitejších živín. Pomáha znižovať cholesterol, predchádzať zápche a posilňovať nervovú sústavu. Cícer sa odporúča najmä tým, ktorí trpia stresom a depresiou. Táto strukovina je ideálny pre tehotné ženy, pretože je bohatá na kyselinu listovú, ktorá chráni plod pred vrodenými vadami nervovej sústavy. Vláknina v cícer prirodzeným spôsobom stimuluje peristaltiku čriev a posúva stolicu dolnou časťou tráviaceho traktu.
Zloženie : Hrach rímsky cícer, produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Návod na prípravu : Najbežnejší spôsob prípravy cíceru je varením. Varená cícer sa môže použiť do polievok a ako príloha, dá sa kombinovať s ryžou. Cícerová múka je veľmi rozšírená v Indii, kde sa z nej vyrába napr falafel.
Kalorická hodnota / energie (na 100g): 1525 kJ/364 kcal. Bielkoviny: 19,3 g Sacharidy: 60,7 g Tuky: 6,0 g Vláknina: 17,4 g Príp. iné (cholesterol, vitamíny a pod): Sodík 0,024 g
Skladovanie : Skladujte pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.
Alergény : Môže obsahovať stopy lepku.
Obsah balenia : 500g
Vyrobené v Českej Republike