120016
Nový produkt
Fazuľa mungo je výborná exotická strukovina so špecifickou vôňou. Ide o typickú súčasť indickej a čínskej kuchyne. Fazuľky sú chutné ako príloha, v šaláte alebo z nich možno pripraviť výbornú polievku. Vyskúšajte ju v biokvalite.
Využitie:
Fazuľu je potrebné pred použitím namočiť aspoň na 2 hodiny. Pri varení použite čerstvú vodu, aby ste predišli nadúvaniu. Mungo soľte až po uvarení, inak vám vo vode stvrdne.
Mungo fazuľa je semeno rastliny vigny zlatej. Vigna pochádza z Indie a pestuje sa dnes ako tam, tak napríklad aj v Číne alebo v Thajsku. V Číne je fazuľa mungo známa už od roku 3000 pred naším letopočtom. Vigna je kríčkovitá rastlina väčšinou nie vyššia ako meter a jej fazuľky sú ukryté v strukoch. Možno ju dokonca pestovať aj u nás.
Tento produkt ocenia predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie.
Fazole mungo*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladujte v suchu a chladu.
Energetická hodnota 1 146 kJ / 274 kcal | |
---|---|
Tuky: | 1,2 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,3 g |
Sacharidy: | 42,0 g |
z toho cukry: | 1,4 g |
Vláknina: | 17,0 g |
Bielkoviny: | 23,0 g |
Soľ: | 0,02 g |
CZ-BIO-001