Popis
Špalda je celkom zabudnutý druh rozpadanej pšenice, ktorý bol odsunutí kvôli vyšším výnosom iných druhov. Jedná sa o veľmi odolnú a nenáročnú rastlinu. Okrem múky sa z nej vyrába napríklad alternatíva kávovina ako náhrada kávy.
Tento produkt ocenia predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktoré zaisťujú ich kvalitu a umožňujú im niesť toto označenie.
Zloženie
ŠPALDOVÁ hladká múka* 88 %, repkový olej*, droždie*, trstinový cukor*, jedlá soľ s jódom obohatená, E 500ii, voda, jedlá soľ hrubá 2,9 %, E 524. Môže obsahovať sezam. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.Alergény
Lepok
Skladovanie
Pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti do 70 %.