Popis
Karob (čiže svätojánsky chlieb) je chutnou alternatívou kakaa. Pochádza zo stromu s názvom rohovník obyčajný, ktorý rastie hlavne na Strednom východe. Tu sa pestuje už najmenej 4 000 rokov. Vzhľadom k prirodzene sladkastej chuti nevyžaduje karob obohatenie cukrom. Vďaka jemnej konzistencii nie je treba ani pridávať veľké množstvo tuku, čo je pri výrobe čokolády bežné.
Lisovaním dochádza k uvoľneniu vitamínov a minerálnych látok do drene. Tá sa potom suší v nízkotepelnej sušičke pri teplote do 50°C bez prístupu okolitého vzduchu.
Zloženie
Jablková dreň 79 %, kokos 1 %, karobová poleva 20 % (cukor, čiastočne stužený rastlinný tuk [palmový a bambucký], sušená SRVÁTKA, karobový prášok, emulgátor [SÓJOVÝ lecitín].Alergény
Sójové bôby, Mlieko
Skladovanie
Skladujte v suchu a chráňte pred priamym slnečným žiarením a teplom.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 609 kJ / 382 kcal | |
---|---|
Tuky: | 10,7 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 9,7 g |
Sacharidy: | 65,0 g |
z toho cukry: | 65,0 g |
Bielkoviny: | 2,6 g |
Soľ: | 0,01 g |