212037
Nový produkt
Špaldová celozrnná múka sa vyznačuje nezameniteľnou orieškovou chuťou. Špaldovú celozrnnú múku môžete použiť namiesto pšeničnej múky do vašich obľúbených jedál.
Pšenica špaldová (Triticum spelta) je jednou z najstarších kultúrnych plodín. Dvojitá pleva (vyžaduje dodatočné lúpanie po zbere) jedinečne chráni zrno pred kontamináciou z prostredia, preto je veľmi vhodné využitie celých zŕn vo výžive. Múka je vynikajúca na pečenie a priame použitie v domácnosti namiesto klasickej bielej múky. Pôžitok z jedla zvýrazňuje jemne oriešková chuť špaldy. Je výborná na pečenie chleba, koláčov, zákuskov, a rôznych iných dobrôt.
Rady pred prvým použitím špaldovej celozrnnej múky: Celozrnná múka je chuťovo výraznejšia ako biele múky, preto je spočiatku vhodné postupne pridávať k bielej múke 1/3-2/3 celozrnnej, kým pri použití prejdete na celých 100%. Farba pečiva je prirodzene tmavšia, cesto je tuhšie. Výrobky z celozrnnej múky sú sýtejšie a trvanlivejšie ako z bežnej bielej múky.