152028
Nový produkt
Sušenie je tradičný spôsob konzervovania datlí. Datle sú chutné samotné, ale využitie majú aj pri pečení alebo príprave dezertov. Ide o druh ovocia s výraznou sladkou chuťou.
Využitie:
Datľovník pravý má tmavo hnedé oválne plody, ktorým hovoríme datle. K domestikácii tejto rastliny došlo už v období medzi 3. a 4. tisícročím. Pochádza z oblasti Mezopotámie a vďaka človeku sa dnes pestuje od severnej Afriky cez Blízky východ až po pravý breh rieky Indus. V týchto oblastiach sú datle významnou súčasťou kuchyne. Často sa pečú na masle alebo sa lisujú do bochníka s názvom „adšu".
Vďaka sušeniu sa datliam výrazne zlepšuje ich trvanlivosť. Niektorým stravníkom sa sušené datle zdajú príliš tuhé, v takomto prípade je vhodné ešte pred konzumáciou namočiť datle do vody alebo mlieka. Datle majú silnú sladkú chuť, ktorá môže byť náhradou iných sladkostí nielen u detí.
Datle sušené. Může obsahovat stopy lepku.
Skladujte v suchu a chladu.
Energetická hodnota 1 467 kJ / 349 kcal | |
---|---|
Tuky: | 0,5 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,0 g |
Sacharidy: | 83,0 g |
z toho cukry: | 79,0 g |
Bielkoviny: | 3,4 g |
Soľ: | 0,3 g |