463014
Nový produkt
Miso je fermentovaná vyzretá pasta zo sóje, ryže alebo obilia. Miso obsahuje rad minerálov, vitamínov a celkovo povzbudzuje organizmus.
Miso neodmysliteľne patrí k japonskej kuchyni. Sladkastá chuť, svetlá farba a jemné aróma - tak by sa dalo charakterizovať Miso Shiro. Na rozdiel od misa, ako ho poznáme, na výrobu tohto Misa Shiro sa používa o polovicu menej soli a viac Koji, ktorý pomáha škrobu scukornatieť. Čas určený pre fermentáciu je tiež oveľa kratší a prispieva k sladkastej chuti. Priemerný čas fermentácie je okolo 2 týždňov. Látky obsiahnuté v Miso majú priaznivý vplyv na trávenie iných potravín a podporujú dobrú funkciu tráviacich štiav v žalúdku. Ďalej pomáhajú odstraňovať nežiaduce mikroorganizmy v zažívacom trakte. Vhodné pre vegánov a vegetariánov.
Zloženie : Ryža (34%), voda, sójové bôby, morská soľ (6,0%), sladký zemiakový sirup (zemiakový škrob, jačmenný slad), alkohol (2,0%), fermentačný činidlo (Aspergillus oryzae).
Návod na prípravu : Používajte do polievok, omáčok, zálievok, nátierok, pri príprave cestovín, na dochutenie zeleniny, pre úpravu morských rias. Rozmiešajte požadované množstvo vo vlažnej vode alebo zeleninovom vývare. Miso by nemalo prejsť varom, a preto pridávajte vždy nakoniec varenia a pokrm nechajte pred podávaním chvíľu stáť.
Kalorická hodnota / energie (na 100g): 850 kJ/203 kcal. Bielkoviny: 8,3 g Sacharidy: 32,2 g Tuky: 4,5 g Príp. iné (cholesterol, vitamíny a pod): sodík 2100 mg
Skladovanie : Po otvorení skladujte v chladničke a spotrebujte do 6 mesiacov.
Alergény : Sója, jačmenný slad.
Obsah balenia : 400g
Krajina pôvodu : Japonsko