Droždie lahôdkové so sladom 150g Country Life

492005

Nový produkt

Lahôdkové droždie je výborný pomocník v kuchyni - ochutí a zvýrazní chuť jedla. Chuťou aj vôňou pripomína parmezán. Lahôdkové droždie je deaktivované - nedá sa teda použiť na kysnutie. Výborne dochutí nátierky, omáčky, rizotá, pestá ...

Viac detailov

3,20 €

12 položky

- +

 
Detaily

Popis

Slad sa najčastejšie vyrába z jačmeňa, preto je tento druh droždia s lepkom.
V ponuke máme aj lahôdkové droždie bez pridaného jačmeňa.

Lahôdkové droždie sa vyrába na substráte bohatom na cukry - môže to byť napríklad melasa. Kvasinky Saccharomyces cerevisiae sa nechajú niekoľko dní premnožiť. Potom sa zmes suší do podoby jemných vločiek a pri sušení zľahka ohrieva na teplotu mierne prevyšujúcu 40 ° C, aby sa droždie deaktivovalo.

Tipy na použitie:

  • karbonátky
    - pridajte 2 lyžice (alebo viac, podľa chuti) k svojmu obľúbenému receptu;
  • drožďová nátierka
    - zmiešajte droždie so zmixovaným údeným tofu a trochou olivového oleja, pridajte na drobno nakrájanú cibuľu a sušené alebo čerstvé bylinky;
  • vajíčková nátierka
    - restujte nakrájanú cibuľu na 2 lyžiciach olivového oleja, pridajte 3-4 vajíčka a premiešajte, dochuťte 2 lyžicami lahôdkového droždia, soľou, korením a bylinkami;
  • bazalkové pesto
    - rozmixujte 30 g bazalky, 30 g píniových orieškov, 20 g lahôdkového droždia, 80 ml olivového oleja, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžicu citrónovej šťavy a 1 lyžičku soli (nebojte sa experimentovať a vyskúšajte rôzne druhy byliniek a orieškov - napríklad hladkolistú petržlenovú vňať s kešu orieškami);
  • smotanové omáčky,
  • rizotá,
  • šaláty,
  • dusená zelenina,
  • strukovinové jedlá,
  • na chlieb natretý maslom alebo tvarohom.

Niekto droždie vyraďuje z jedálneho lístka kvôli obsahu glutámatu sodného. Ako to s ním naozaj je?

  • glutamát sa bežne vyskytuje v ľudskom tele a je okrem iného dôležitý pre správne fungovanie mozgu;
  • ide o kyselinu glutámovú, jednu z bežných aminokyselín, ktorú nájdete vo všetkých bielkovinách;
  • bielkoviny v obilninách obsahujú okolo 40% kyseliny glutámovej;
  • ak je kyselina glutámová viazaná v bielkovine, chuťovo sa nijako neprejavuje, nemôžeme ju cítiť;
  • chuťové vnemy vyvolá len vtedy, keď je kyselina glutámová voľná, teda uvoľnená z bielkoviny;
    - voľnú kyselinu glutámovú nájdete napr .:
    - zrelých paradajkách,
    - v zrejúcich potravinách, ako je parmezán,
    - vo fermentovaných potravinách - tempeh, miso pasta, shoyu, tamari,
    - v hydrolyzovaných bielkovinách - napr. pri príprave drožďového extraktu, v biobujónoch,
    - v izolovanom glutamáte - vyrába sa vo forme soli kyseliny glutámovej, teda akoglutamát sodný, vzniká zložitými procesmi fermentáciou z kukurice, repy a pod., ide o biely prášok využívaný ako intenzívny zvýrazňovač chuti;
  • pre organizmus nie je dôležité, či sa do tela dostane kyselina glutámová viazaná v bielkovine alebo voľná;
  • dôležité je neprijímať izolovaný glutamát (glutamát sodný), ktorý je oddelený od ostatných zložiek, s ktorými sa v bielkovinách bežne vyskytuje.

PRIDANÝ GLUTAMÁT SODNÝ JE V BIOPOTRAVINÁCH PRÍSNE ZAKÁZANÝ

Zloženie

Sušené kvasnice, SLADOVÝ výťažok.

Alergény

Lepok

Skladovanie

Skladujte pri teplote do 20 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1 345 kJ / 320 kcal
Tuky: 4,8 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 1,6 g
Sacharidy: 9,0 g
z toho cukry: 9,0 g
Vláknina: 27,0 g
Bielkoviny: 47,0 g
Soľ: 0,5 g

Napíšte Váš názor

Droždie lahôdkové so sladom 150g Country Life

Lahôdkové droždie je výborný pomocník v kuchyni - ochutí a zvýrazní chuť jedla. Chuťou aj vôňou pripomína parmezán. Lahôdkové droždie je deaktivované - nedá sa teda použiť na kysnutie. Výborne dochutí nátierky, omáčky, rizotá, pestá ...

Napíšte Váš názor

 
Komentáre(0)

Momentálne žiadne príspevky (názory) od zákazníkov.

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii (30):

Zákazníci, ktorí si kúpili tento produkt, si kúpili aj...

QR kód

Menu