120013
Nový produkt
Červená šošovica nelúpaná je drobná strukovina, ktorú si obľúbite rovnako ako jej lúpaný variant. Pri varení sa nerozpadne, čo oceníte zvlášť v polievkach a zeleninovo-strukovinových pokrmoch typu karí.
Veľa zaujímavých informácií o šošovici nájdete v jesennom časopise Dobroty z roku 2016.
Pripravovať ju môžete rovnako ako ostatné druhy šošovice, možnosti sú naozaj rozmanité. Pri varení ju môžete namočiť na 2 hodiny, potom varte 10 minút, bez namáčania 20-25 minút.
Využitie:
Červená šošovica pochádza z Turecka a postupne sa rozšírila do celej Ázie a dnes už aj do Európy. U nás je stále známa ako trochu exotická surovina na prípravu jedál. Obľúbená je značne v Indii, kde šošovica na tanieri nahrádza mäso, pretože veľkú časť populácie tvoria vegetariáni. Rastlina plodiaca šošovicu je asi 40 cm vysoká a jej semená nájdeme v strukoch.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Šošovica červená*. Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sójových bôbov, orechov a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Skladujte pri relatívnej vlhkosti do 70 %.
Energetická hodnota 1 581 kJ / 378 kcal | |
---|---|
Tuky: | 2,2 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,4 g |
Sacharidy: | 59,0 g |
z toho cukry: | 2,0 g |
Bielkoviny: | 25,0 g |
Soľ: | 0,02 g |
CZ-BIO-001