421008
Nový produkt
Trstinový cukor má nezameniteľnú prírodnú vôňu po ovocí, jablku a medu. Môžete ho v kuchyni používať ako bežný cukor. Cukor je v biokvalite, navyše obsahuje melasu.
Tipy a recepty na použitie BIO trstinového cukru:
Sladká chuť je človeku prirodzene príjemná a cukor je v našej strave hlavným zdrojom energie. Bio trstinový cukor je kvalitnou alternatívou bežne dostupného cukru. Vyrába sa z cukrovej trstiny jej lisovaním a následne varením získanej šťavy. Tento cukor navyše obsahuje melasu, čo je zvyšok po vylisovaní cukrovej trstiny.
Cukrová trstina je vysoká mohutná tráva, ktorá môže mať až 6 metrov. Vo steblách sa nachádza dreň s obsahom cukru okolo 20%. Vyskytuje sa len v tropických oblastiach s bohatou pôdou. V Čechách poznáme trstinový cukor až od čias križiackych vojen. Zo začiatku išlo skôr o vzácnosť, rozšíril sa až dovozom z amerického kontinentu. V čase Napoleona ho vytlačil cukor repný, dnes sa do našich kuchýň zase vracia.
Ocenia ho predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. BIO potraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie.
Cukor trstinový*. Môže obsahovať stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti do 70 %.
Energetická hodnota 1 591 kJ / 380 kcal | |
---|---|
Tuky: | 0,0 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,0 g |
Sacharidy: | 90,0 g |
z toho cukry: | 90,0 g |
Bielkoviny: | 0,0 g |
Soľ: | 0,1 g |
CZ-BIO-001