420006
Nový produkt
Javorový sirup najvyššej kvality a delikátnej chute. Je ideálny pre studenú kuchyňu. Tradične sa s ním dochucujú lievance a palacinky, ale použite ho všade tam, kam chcete dodať jeho špecifickú chuť – kaše na raňajky, dezerty, nápoje...
Označenie Grade A sa používa pre najkvalitnejší javorový sirup, ktorý je jemnejší a trochu svetlejší než javorový sirup Grade C. Ide o tradičný kanadský výrobok. Je to koncentrovaná miazga z kanadského javora. Sirup sa vyrába tak, že do dospelých stromov sa navŕtajú otvory, ktorými miazga vyteká do záchytných nádob. Stromy sa môžu dožiť až 250 rokov, miazgu produkujú vo veku 50 až 80 rokov. Na jeden liter sirupu treba 35-40 litrov miazgy. Surová miazga obsahuje až 97 % vody, ktorá sa následne odparuje, až vznikne sirup. V ekologickej výrobe sa prísne dbá na to, aby javory, ktoré produkujú miazgu, boli dospelé a stáčaním miazgy nebol narušený ich vývoj.
Javorový sirup obsahuje cca max. 5 % fruktózy, cca max. 5 % glukózy a cca 66 % sacharózy.
V Dobrotách zima 2015-16 sme na strane 6-11 spracovali veľký prehľad sirupov a vzájomné porovnanie obsahu jednotlivých cukrov.
Vyskúšajte výborné cukríky z javorového sirupu - obsahujú len javorový sirup a glukózu, nič
viac.
100 % javorový sirup*, výrobok kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Skladujte v suchu a chlade. Po otvorení skladujte pri teplote do 10° C.
Energetická hodnota 1 532 kJ / 366 kcal | |
---|---|
Tuky: | 0,0 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,0 g |
Sacharidy: | 90,0 g |
z toho cukry: | 79,0 g |
Bielkoviny: | 0,0 g |
Soľ: | 0,01 g |
CZ-BIO-001