420017
Nový produkt
Datľový sirup je skrátka vynikajúci, veľmi obľúbený, deti ho milujú. Je veľmi výrazný a na ochutenie stačí malé množstvo. Datľový sirup je báječný len tak alebo s miskou krupicovej kaše.
Pri výrobe datľového sirupu sa zmiešajú sušené datle s vodou, mixujú, filtrujú a výsledná šťava sa koncentruje na požadovanú hustotu. Datľový sirup je tmavý, voňavý, pomerne hustý s charakteristickou chuťou a dobre sladí, je tradičným sladidlom na Strednom východe.
Datľový sirup sa hodí pre studenú aj teplú kuchyňu. Nechajte ho vyniknúť najlepšie s neutrálnymi pokrmami, ako je tofu krém, biely jogurt, tvaroh. Hodí sa na ovsenú alebo inú kašu na raňajky, palacinky, ale aj na dosladenie obilnej kávy.
Datľový sirup obsahuje 15-30 % fruktózy, 17-40 % glukózy a 3-34 % sacharózy.
V Dobrotách zima 2015-2016 sme na strane 6-11 spracovali veľký prehľad sirupov vzájomné porovnanie obsahu jednotlivých cukrov.
Extrakt z datlí*. Môže obsahovať glutén. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Skladujte pri teplote do 25 °C. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.
Energetická hodnota 1 133 kJ / 271 kcal | |
---|---|
Tuky: | 0,1 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,1 g |
Sacharidy: | 66,0 g |
z toho cukry: | 64,0 g |
Bielkoviny: | 1,4 g |
Soľ: | 0,2 g |
CZ-BIO-001