130012
Nový produkt
Ľanové semienko má príjemnú orieškovú chuť. Lepšie sa strávi rozomleté a môže slúžiť ako náhrada oleja alebo vajíčka v rôznych pokrmoch. Jeho výhodou je dobrá skladovateľnosť a vysoká trvanlivosť.
O ľanových semienkach, a nielen o nich, sa toho veľa dozviete v časopise Dobroty jar 2014.
Viac o využití ľanového semienka tiež zistíte v Dobrotách z leta 2016.
Využitie:
Ľanové semienko treba riadne rozhrýzť alebo lepšie rozomlieť, aby sa lepšie strávilo. Po rozomletí ho musíte rýchlo konzumovať, inak má tendenciu žltnúť. Celé semienka majú skvelú trvanlivosť. Skladované v izbovej teplote vydržia dokonca jeden rok, v chladničke sa jeho chuť až 3 mesiace vôbec nezmení.
Ľanové semienko sa získava z byliny s názvom ľan siaty. Pestuje sa nielen pre semienka, ale aj pre ľanové vlákno, ktoré sa využíva predovšetkým v textile. Ľan je človeku známy už od staroveku a pochádza z Ázie. Semienka sa tiež často používajú na výrobu oleja.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Ľan hnedý semená*. Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sójových bôbov, orechov a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Skladujte v suchu a chladu.
Energetická hodnota 1 927 kJ / 461 kcal | |
---|---|
Tuky: | 31,0 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 3,0 g |
Sacharidy: | 2,0 g |
z toho cukry: | 1,6 g |
Bielkoviny: | 24,0 g |
Soľ: | 0,15 g |
CZ-BIO-001