111042
Nový produkt
Amarant je prirodzene bezlepková pseudoobilnina. Dobre sa kombinuje s ryžou a inými obilninami. Možno z neho urobiť domáce popcorn alebo pripraviť skvelé rizoto. Vychutnajte si ho v biokvalite
Využitie:
Amarant sa radí k pseudoobilninám, čo znamená, že medzi obilné trávy nepatrí, ale v kuchyni sa využíva úplne rovnako. Zrno a z neho mletá múka sa využívajú predovšetkým v potravinárstve, rovnako ako listy. Niekedy sa ale používa aj ako krmivo v poľnohospodárstve. Z múky sa pripravuje hlavne pečivo a cestoviny pre celiatikov. Amarantová múka chuťovo obohacuje nielen pečivo, ale napríklad aj kakao.
Rastlina, z ktorej amarant pochádza, sa nazýva láskavec. V Strednej Amerike ho pestovali Aztéci a Inkovia už 4000 rokov pred naším letopočtom. Dnes sa amarant prevažne pestuje v tropickom pásme, kde sa zrno zberá až trikrát ročne. Jedno zrnko má veľmi malé rozmery i váhu.
Tento produkt ocenia predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie.
Amarant*. Môže obsahovať stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.
Energetická hodnota 1 553 kJ / 371 kcal | |
---|---|
Tuky: | 7,0 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 1,5 g |
Sacharidy: | 65,3 g |
z toho cukry: | 1,7 g |
Bielkoviny: | 13,6 g |
Soľ: | 0,01 g |
CZ-BIO-001