Popis
Ovos je dobre pred varením na noc namočiť, skrátite tým dobu varenia. Na druhý deň varte ovos v novej čistej vode.
Využitie:
- príloha - ovos možno využiť ako prílohu k slaným zeleninovým aj mäsovým pokrmom
- ovsené rizoto - klasickým spôsobom môžete ovos podobne ako ryžu zmiešať s upravenou zeleninou a korením podľa ľubovôle
- šalát - uvarený a vychladený ovos môžete miešať s čerstvou zeleninou
- ovos s hubami - uvarený ovos zmiešame s restovanými hubami a cibuľkou a varenou brokolicou, dochucujte cesnakom, majoránom a sójovou omáčkou
- knedle - uvarený a ešte teplý ovos pomixujeme nahrubo, pridáme kurkumu a pohánkovú múku, vypracujeme cesto, uváľame šišky a tie urobíme v pare
Ovos nahý niekedy nazývajú „európska ryža". Tento druh ovsa sa totiž v Európe vyskytuje divoko rastúci a v kuchyni má podobné uplatnenie ako ryža. Ide o druh trávy s jedlými zrnami, ktorá sa prvýkrát objavila v Číne a Mongolsku. Táto rastlina nemá obaly zrna zrastené s obilkou. Obilka sa pri zbere z obalov uvoľní a zostane „nahá", podobne, ako je to pri pšenici alebo raži.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
OVOS nahý*. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaAlergény
Lepok
Skladovanie
Skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.