Popis
Využitie:
- polievky - ako špaldu zakomponovať do rôznych polievok zistíte v časopise Dobroty zima 2013-14 na str. 20
- špaldový kubo - recept hľadajte v časopise Dobroty zima 2012-13 na str. 13
- špaldový šalát - deň namočenú špaldu uvaríme a zmiešame s nakrájaným jablkom a hrozienkami, zalejeme vanilkovým sójovým dezertom
- nátierka - vopred namočenú špaldu rozmixujeme dohladka, pridáme med, karob, orechový olej, vanilkový cukor a podľa potreby sójové mlieko, všetko vyšľaháme do ideálnej konzistencie
Špalda je celkom zabudnutý druh rozpadanej pšenice, ktorý bol odsunutí kvôli vyšším výnosom iných druhov. Jedná sa o veľmi odolnú a nenáročnú rastlinu. Okrem múky sa z nej vyrába napríklad alternatívna kávovina ako náhrada kávy.
Tento produkt ocenia predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktorý zaisťuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie.
Zloženie
PŠENICA špalda*. Môže obsahovať glutén, arašidy, sóju, škrupinové plody a sezam. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaAlergény
Lepok
Skladovanie
Skladujte v suchu pri teplote do 25 ° C.