222018
Nový produkt
Ovsené otruby sa získavajú pri spracovaní ovsa a týka sa to prevažne časti šupiek. V kuchyni sa dajú skvelo v malých dávkach využiť ako doplnok varenia. Výborne chutia v suchom stave aj zapracované do pečiva.
Ovsené otruby sú produktom vznikajúcim pri spracovaní ovsa. Ako vedľajší produkt bývajú preto často ľuďmi podceňované. Navodzujú ale pocit rýchleho zasýtenia. Obsahujú predovšetkým časti šupiek, môžu v nich však byť aj klíčky alebo vnútorné pletivo. Ovos je často obľúbený u celiatikov, pretože im jeho konzumácia väčšinou nerobí problémy ako iné obilniny.
Tipy a recepty na použitie ovsených otrúb:
Otruby ovsené. Môže obsahovať arašidy, sóju, škrupinové plody a obsahovať arašidy, sóju, škrupinové plody a sezam.
Lepok
Skladujte na suchom mieste a chráňte pred teplom.
Energetická hodnota 1 543 kJ / 368 kcal | |
---|---|
Tuky: | 9,4 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 1,6 g |
Sacharidy: | 48,0 g |
z toho cukry: | 1,2 g |
Vláknina: | 16,0 g |
Bielkoviny: | 15,0 g |
Soľ: | 0,01 g |