Popis
Pri ryži s názvom natural je potrebné počítať s trochu dlhšou dobou prípravy. Natural ryža vám to ale vynahradí rýchlejším pocitom zasýtenia.
Využitie:
- príloha - ryžu možno využiť ako prílohu k slaným zeleninovým aj mäsovým pokrmom
- rizoto - klasickým spôsobom môžete ryžu zmiešať so zeleninou a korením podľa ľubovôle
- pražená ryža - po uvarení môžete ryžu vo väčšom množstve oleja spoločne so zeleninou pražiť asi 2 minúty, nakoniec pridajte rozmiešané vajíčka a krátko dopečte, stačí už len korením dochutiť
- ryžový šalát - ryžu po vychladnutí zmiešajte podľa fantázie s rôznymi ingredienciami, my odporúčame varené fazuľové struky, vlašské orechy, opraženú cibuľku a šampiňóny, nakoniec zasypte čerstvou petržlenovou vňaťou a zalejte zálievkou z octu, horčice a oleja
Názov tejto ryže „basmati" hindsky doslovne znamená „kráľovná vôní". Basmati ryža totiž svojou vôňou pripomína oriešok. V podhorí Himalájí bola ryža domestikovaná už 8500 rokov pred naším letopočtom a v Európe o nej nájdeme zmienku už v antike.
Basmati spoznáte nielen podľa orieškovej vône, ale aj podľa výrazne dlhého zrna. Ryža má veľmi delikátnu chuť a pri správnej príprave nelepí. Túto vlastnosť získava vďaka dlhej dobe skladovania, ryža po zbere v suchu a tme ideálne vysychá až dva roky. Ako rastlina dáva úrodu iba raz za rok a je zavlažovaná vodou z ľadovcových riek.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Rýže basmati*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíSkladovanie
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.