111014
Nový produkt
Pšeno je dobre stráviteľné, veľmi chutné a prirodzene bezlepkové. V kuchyni má veľmi široké využitie a jeho príprava je jednoduchá. Hodí sa ku sladkému i slanému.
Pšeno treba skladovať v chlade a v letných dňoch ho radšej uschovajte do chladničky. Neodporúča sa ho nakupovať do zásoby, pretože má tendenciu žltnúť. Tiež je vhodné pšeno pred varením spariť, tak sa zbaví horkej chuti, ktorá sa u neho môže vyskytnúť. Po sparení ho stačí variť 15 až 20 minút a nechať dôjsť pod pokrievkou.
Tipy a recepty:
Pšeno vzniká z prosa odstránením semenných šupiek z obilniny. V skorších dobách sa pšeno využívalo, napríklad na prípravu trhancov alebo pšenového nákypu. Na nejaký čas bolo pšeno z kuchyne vytlačené ryžou, čo sa ale postupne našťastie zmenilo.
Ide o obilninu vhodnú pre bezlepkovú diétu. Jej prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Jáhly - proso seté*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladujte v suchu a chladu.
Energetická hodnota 1 493 kJ / 357 kcal | |
---|---|
Tuky: | 3,9 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,09 g |
Sacharidy: | 69,0 g |
z toho cukry: | 1,6 g |
Vláknina: | 3,9 g |
Bielkoviny: | 11,0 g |
Soľ: | 0,01 g |
CZ-BIO-001