111012
Nový produkt
Quinoa je prirodzene bezlepková, ľahko stráviteľná a má vysoký obsah bielkovín. Inkovia nazývajú quinou matkou obilia (aj keď v skutočnosti nejde o obilninu, ale o semená druhu merlíku). Quinoa obsahuje vysoké množstvo bielkovín so vzácne vyváženým podielom aminokyselín.
Quinoa pôvodom pochádza z juhoamerických Ánd, kde sa pestovala až do výšky 4 000 metrov. Pre andské civilizácie bola po zemiakoch (a pred kukuricou) druhou najdôležitejšou plodinou. Inkovia ju nazývali "matkou všetkých obilnín" a inkský vládca bol tradične prvým, kto každoročne sial prvé nové semienka. Americká NASA s ňou vzhľadom k jej špeciálnym vlastnostiam počíta ako s jednou zo základných potravín pre vesmírne lety s ľudskou posádkou. Quinoa predstavuje výbornú alternatívu k ryži alebo kuskusu. Múka z tejto plodiny sa skvele hodí k prípravám cesta pri bezlepkovej diéte.
Zloženie : Semeno Quita, produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Návod na prípravu: Quinoa vyniká svojou jednoduchou prípravou. Varte podobne ako ryžu (2 šálky vody na 1 šálku obilniny) po dobu 14-18 minút. Po uvarení sa quinoa vyznačuje príjemne ľahkou, nadýchanou štruktúrou a jemnou, ľahko orieškovou chuťou. K ochuteniu Quinoa použite akékoľvek korenie či zeleninu. Zmiešaním s ovocím, medom, orechmi a (rastlinným) mliekom vznikne energeticky bohatá a pritom zdravá a chutná forma na raňajky.
Kalorická hodnota / energie (na 100g): 1 539 kJ/368 kcal. Bielkoviny: 14,1 g Sacharidy: 64,2 g Tuky: 6,1 g (z toho nasýtené mastné kyseliny 0,71 g). Vláknina: 7,0 g Príp. iné (cholesterol, vitamíny a pod): Sodík 0,005 g, horčík 197 mg (65,7% DDD), fosfor 457 mg (57,1% DDD), železo 4,57 mg (32,6% DDD), vitamín E 2,44 mg (24,4% DDD), tiamín 0,36 mg (25,7% DDD).
Skladovanie : Skladujte pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.
Alergény : Môže obsahovať stopy lepku.
Obsah : 250g