210074
Nový produkt
Pohánkový bulgur má jemne orieškovú chuť a nevyžaduje dlhý čas varenia. Výborne sa hodí na prípravu rizota alebo do osviežujúcich šalátov s bylinkami.
Využitie:
Pohánkový bulgur sa vyrába z pohánkových krúp, ktoré sa najskôr čiastočne uvaria, potom následne vysušia a nakoniec natrhajú na menšie kúsky. Po uvarení zostáva sypký, jednotlivé zrniečka sa nelepia ako pri pohánke lámanke.
Príprava bulguru je veľmi jednoduchá a podobná ako pri kuskuse. Väčšinou spotrebuje až trojnásobok vody a môžete ho buď variť 15 minút v kuse, alebo stačí len 5 minút a nechať ho dôjsť pod pokrievkou. Je možné ho nechať aj napučať zaliatím studenej vody. Napučanie trvá približne hodinu.
Bulgur je tradičným pokrmom na Blízkom východe. Používa sa hlavne na výrobu pilafov, kibbehov alebo šalátov. U nás je menej známy, aj keď nejde o exotickú surovinu. Využívame ho predovšetkým ako prílohu alebo ho dávame do plniek, fašírok a sekanej.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Pohánka lúpaná *. Môže obsahovať stopy lepku. *výrobok kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.
Energetická hodnota 1 486 kJ / 351 kcal | |
---|---|
Tuky: | 1,3 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,3 g |
Sacharidy: | 74,8 g |
z toho cukry: | 1,2 g |
Bielkoviny: | 7,5 g |
Soľ: | 0,0 g |
CZ-BIO-001