Popis
Využitie:
- Príloha - ryžu možno využiť ako prílohu k omáčkam.
- Rizoto - klasickým spôsobom môžete ryžu zmiešať so zeleninou a korením podľa ľubovôle.
- Vyprážaná ryža - po uvarení môžete ryžu na väčšom množstve oleja spoločne so zeleninou smažiť asi 2 minúty, nakoniec pridajte rozmiešané vajíčka a krátko dosmažte, stačí už len korením dochutiť.
- Nákyp - do vymasteného pekáča vrstvíme nastrúhané jablká striedavo s uvarenou ryžou, vrstvy posypávame tiež orechmi, škoricou a prípadne cukrom, krátko zapečieme v rúre.
- Cícerové ragú s kapustou a omáčkou z arašidového masla - v časopise Dobroty jeseň 2013 nájdete výborný recept s jazmínovou ryžou na str. 8.
- Ryžovo-konopná zmrzlina - tento dezert hľadajte v časopise Dobroty leto 2016 na str. 8.
Jazmínová ryža pochádza pôvodne zo severu Thajska. Dnes sa ale pestuje aj v Laose, Vietname a dokonca v Taliansku. Svoje meno získala kvôli svojej kvetinovej vôni, ktorá niekomu pripomína jazmín a kvôli svojej bielej farbe. Táto špecifická vôňa sa pri ryži vytvára prirodzene. Po uvarení je ryža kyprá, lepivá a ľahko sladkastá.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Ryža jazmínová *. Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sóje, škrupinových orechov a sezamu. * výrobok kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.