111016
Nový produkt
Pohánka je prirodzene bezlepková pseudoobilnina, ktorá má nezameniteľnú, ľahko orieškovú chuť. Jej použitie je univerzálne, hodí sa na sladko aj na slano. Po namáčaní má využitie aj v raw strave, napríklad ako chrumkavá granola na raňajky. Skvele sa dopĺňa s hubami - v rizote alebo v čiernom kubovi.
Pohánka sa k nám dostala v 12. storočí z južných svahov Himalájí. Svoj český názov získala vďaka pohanským útočníkom, ktorí ju do Európy rozšírili. Pohánka sa spolu s quinoou a amarantom zaraďuje medzi pseudoobilniny - v ľudskej výžive majú rovnaké použitie ako obilniny, ale botanicky patrí do iných skupín. Všetky pseudoobilniny sú prirodzene bezlepkové.
Pohánka v podobe lúpaných krúp je základná surovina na výrobu všetkých ďalších výrobkov vyrábaných z pohánky.
V Dobrotách jeseň 2015 sme spracovali rozsiahlu tému o pohánke, vrátane tipov a receptov, ako pohánku použiť. Dozviete sa tu aj informácie o rutíne - koľko ho pohánka obsahuje, v ktorej časti pohánky je ho najviac a v čom je rutín prospešný.
Tipy a recepty na použitie pohánky:
Pohánka siata *. Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sóje, orechov a sezamu. * výrobok kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Skladujte pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.
Energetická hodnota 1 446 kJ / 346 kcal | |
---|---|
Tuky: | 1,7 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,7 g |
Sacharidy: | 71,0 g |
z toho cukry: | 0,3 g |
Bielkoviny: | 9,8 g |
Soľ: | 0,0 g |
CZ-BIO-001