111017
Nový produkt
Pohánka je prirodzene bezlepková plodina, ktorá má nezameniteľnú, ľahko orieškovú chuť. Jej použitie je všestranné, hodí sa do nátierok, placiek so zeleninou, na prípravu kaše...
Pohánka lúpaná lámanka sú pohánkové krúpy nalámané na menšie kúsky.
V Dobrotách jeseň 2015 sme spracovali rozsiahlu tému o pohánke, vrátane tipov a receptov, ako pohánku použiť. Dozviete sa tu aj informácie o rutíne - koľko ho pohánka obsahuje, v ktorej časti pohánky je ho najviac a v čom je rutín prospešný.
Pohánka sa k nám dostala v 12. storočí z južných svahov Himalájí. Svoj český názov získala vďaka pohanským útočníkom, ktorí ju do Európy rozšírili. Pohánka sa spolu s quinoou a amarantom zaraďuje medzi pseudoobilniny - v ľudskej výžive majú rovnaké použitie ako obilniny, ale botanicky patrí do iných skupín. Všetky pseudoobilniny sú prirodzene bezlepkové.
Tipy a recepty na použitie pohánky:
Vyskúšajte tiež ďalšie druhy výrobkov spracovaných z pohánkových krúp:
- pohánka lúpaná krúpy;
- pohánkové vločky;
- pohánkový bulgur;
- nelúpaná pohánka;
- pohánková kaša;
- pohánková múka;
- pohánkové cestoviny;
- pohánkové cestoviny Soba Quinoa.
Pohánka siata *. Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sóje, orechov a sezamu. *výrobok kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Skladujte pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.
Energetická hodnota 1 446 kJ / 346 kcal | |
---|---|
Tuky: | 1,7 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,7 g |
Sacharidy: | 71,0 g |
z toho cukry: | 0,3 g |
Vláknina: | 3,7 g |
Bielkoviny: | 9,8 g |
Soľ: | 0,01 g |
CZ-BIO-001