521004
Nový produkt
Karob (svätojánsky chlieb) je vynikajúcou, chutnou a zdravou alternatívou kakaa. Vzhľadom k prirodzene sladkastej chuti nevyžaduje karob obohatenie cukrom.
Vďaka jemnej konzistencii nevyžaduje ani pridávanie veľkého množstva tuku (pri výrobe čokolády bežné). Pochádza zo stromu, ktorý rastie hlavne na Strednom východe, kde sa pestuje už najmenej 4 000 rokov. Karob obsahuje 8% bielkovín, veľký diel prirodzeného cukru (asi 46%), vitamíny skupiny B, minerály - vápnik, horčík, draslík, a stopové prvky - železo, mangán, chróm, meď. Ak porovnáme ho s kakaom, má trikrát vyšší obsah vápnika, o tretinu menej kalórií a sedemnásťkrát menej tuku! Karob je bohatým zdrojom vlákniny pektínu, ktorý pomáha pri trávení a vylučovaní a je užitočný pre zastavenie hnačky, pri zdvíhaní žalúdka a pri zvracanie. Obsahuje tiež lignín. Pektín i lignín majú prospešný vplyv na znižovanie hladiny cholesterolu.
Zloženie : karobový prášok tmavý, produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Návod na prípravu : V receptoch používajte miesto kakaa a čokolády.
Kalorická hodnota / energie (na 100g) : 929 kJ/222 kcal. Bielkoviny: 4,6 g Sacharidy: 88,9 g (z toho cukry 49,1 g). Tuky: 0,65 g (z toho nasýtené mastné kyseliny 0,09 g). Vláknina: 49,1 g Sodík. 0,035 g
Skladovanie : Skladujte pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.
Alergény : Balené v prostredí, kde sa spracovávajú aj lepkové obilniny.
Obsah balenia : 500g