232063
Nový produkt
Klíčené ovsené vločky sú bezlepkové, môžu si na nich pochutnať aj celiatici. V kuchyni majú široké využitie. Ideálne do kaší, jogurtov, múčnikov. Vhodné pre prípravu vlastných cereálnych zmesí aj k okamžitej konzumácií. Od českého výrobcu.
Rána s nimi sú skvelé, ale skúste to s nimi aj inak. Pečte sušienky, varte polievky, mixujte smoothie. Ochutnajte vločkovú plnku s mandľami a budete sa olizovať až za ušami. Zdravé burgery ocenia nie len vegetariáni a v cícerových plackách nahradí klasickú múku. Vyplatí sa ich mať po ruke!
Vločky sa vyrábajú z ovseného zrna, ktoré sa najskôr očistí. Následne je naparované a potom vystavené aj suchému teplu. Takto upravený ovos sa lisuje vo valcoch a reže sa na menšie kúsky. Ovos je veľmi rozšírená obilnina v oblasti mierneho pásma a je známa už od doby bronzovej. Okrem vločiek sa z ovsa vyrába napríklad aj múka alebo rastlinný nápoj ako alternatíva mlieka.
V našom časopise Dobroty jar 2016 sme spracovali rozsiahle téma o vločkách. Nájdete tu zrovnanie jednotlivých druhov vločiek, tipy a recepty na použitie, zaujímavé informácie o lepku a mnoho ďalšieho...
Využite:
SEMIX PLUSO, spol. s r.o. bola založená v roku 1995. Zaoberá sa výrobou celozrnných cereálií, pekárenských zmesí, maku a ďalších potravín. Táto česká firma je úspešná nie len u nás, ale vyvážajú svoje výrobky aj do zahraničia. Zároveň je aktívna vo svojej lokalite v oblasti ekológie. Stará sa o mokrade, lomy, vybudovala vtáčiu rezerváciu. Pri výrobe v SEMIX PLUSO využívajú najlepšiu technológiu a kombinujú kvalitu a dobrú chuť.
Vločky z naklíčeného OVSA bez lepku sušené. Maximálny obsah lepku 20 mg/kg
Skladujte v suchu
Energetická hodnota 1 636 kJ / 388 kcal | |
---|---|
Tuky: | 6,3 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 1,0 g |
Sacharidy: | 63,0 g |
z toho cukry: | 2,2 g |
Vláknina: | 7,2 g |
Bielkoviny: | 16,0 g |
Soľ: | 0,01 g |