232010
Nový produkt
Pšenica špalda je jednou z najstarších kultúrnych obilnín. V súčasnej dobe zažíva svoju renesanciu a to predovšetkým pre svoj vysoký obsah vlákniny a ľahkú stráviteľnosť. Pšenica špaldová obsahuje takmer všetky základné zložky dôležité pre zdravý ľudský organizmus.
Je výborným zdrojom vitamínov skupiny B (hlavne B1, B2 a niacínu) a významný je aj obsah vitamínu A a E. Z minerálnych látok špalda obsahuje predovšetkým fosfor, draslík, železo a horčík. Obsahuje tiež relatívne veľa nenasýtených mastných kyselín a žiaden cholesterol. Bielkovina špaldy má vysokú nutričnú hodnotu a iné zloženie aminokyselín ako bielkovina pšenica siate (obsah lepku sa pohybuje v rozmedzí 35 - 45% a jeho kvalita je vysoká), preto ľudia alergickí na pšeničný lepok spal-du väčšinou znášajú. Vplyv špaldy je však individuálne a používanie špaldovej pšenice v bezlepkovej výžive je nutné konzultovať s lekárom. Vláknina má jemnú štruktúru vlákien, vďaka ktorej je veľmi dobre znášaná, podporuje trávení a črevnú peristaltiku. Z hľadiska zdravotného sa špalda pripisujú pozitívne účinky na stimuláciu imunitného systému, cení sa jej ľahká stráviteľnosť a vhodnosť pri liečení niektorých alergií. Prídavok 2 - 3 váhových percent do múky spôsobí pri príprave kysnutého cesta lepšiu schopnosť viazať vodu, čo prinesie predĺženie trvanlivosti a vyššiu vláčnosť cesta.
Zloženie : 100% pšenice špalda
Návod na príprav u: Do teplého sójového (či iného) nápoje pridávame za stáleho miešania instantnú kašu - až docielime požadovanej hustoty. Instantné kaše Nomina sú výborné aj v kombinácii so sójovým jogurtom alebo ovocným príkrmom. Kašu môžeme použiť aj na zahustenie omáčok a polievok.
Kalorická hodnota / energie (na 100g): 1586 kJ/378, 8 kcal. Bielkoviny: 16,2 g Sacharidy: 74,5 g Tuky: 2,9 g Vláknina: 9 g Príp. iné (cholesterol, vitamíny a pod): minerálne látky 1,8 g
Skladovanie : Skladujte v suchu.
Alergény : Lepok.
Obsah balenia : 300g
Vyrobené v Českej Republike