Popis
Karob (čiže svätojánsky chlieb) je chutnou alternatívou kakaa. Pochádza zo stromu s názvom rohovník obyčajný, ktorý rastie hlavne na Strednom východe. Tu sa pestuje už najmenej 4 000 rokov. Vzhľadom k prirodzene sladkastej chuti nevyžaduje karob obohatenie cukrom. Vďaka jemnej konzistencii nie je treba ani pridávať veľké množstvo tuku, čo je pri výrobe čokolády bežné.
Zloženie
banánový plátok 23 %, karobová poleva 77 % (cukor, palmový tuk, SYROVÁTKA, púder zo svätojánskeho chleba 6,5 %, ryžová múka, slnečnicový lecitín, arabská guma, šelak). Môže obsahovať stopy lepku, arašidov a orechov.Alergény
Mlieko
Skladovanie
pri teplote do 20 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 2 251 kJ / 538 kcal | |
---|---|
Tuky: | 30,5 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 13,4 g |
Sacharidy: | 64,7 g |
z toho cukry: | 42,7 g |
Vláknina: | 2,3 g |
Bielkoviny: | 1,5 g |
Soľ: | 0,25 g |