Popis
Karob (alebo tiež svätojánsky chlieb)je zdravou alternatívou ku kakau. Na rozdiel od kakaa neobsahuje karob škodlivé methylxanthiny. Vzhľadom k prirodzene sladkastej chuti nevyžaduje karob obohatenie cukrom a vzhľadom k jemnej konzistencií nie je potrebný ani prídavok veľkého množstva tuku.
Zloženie
PARA ORECHY 30 %, karobová poleva 70 % (cukor, palmový tuk, SYROVÁTKA, púder zo svätojánského chleba 6 %, ryžová múka, slnečnicový lecitín, arabská guma, šelak). Môže obsahovať stopy lepku.Alergény
Mlieko, Orechy
Skladovanie
pri teplote do 20 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 2 390 kJ / 575 kcal | |
---|---|
Tuky: | 41,2 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 17,9 g |
Sacharidy: | 44,3 g |
z toho cukry: | 41,4 g |
Vláknina: | 1,6 g |
Bielkoviny: | 5,8 g |
Soľ: | 0,25 g |