Popis
Karob (svätojánsky chlieb) je chutnou alternatívou kakaa. Pochádza zo stromu s názvom rohovník obyčajný, ktorý rastie hlavne na Strednom východe. Tu sa pestuje už najmenej 4 000 rokov. Vzhľadom k prirodzene sladkastej chuti nevyžaduje karob obohatenie cukrom. Vďaka jemnej konzistencii netreba ani pridávať veľké množstvo tuku, čo je pri výrobe čokolády bežné.
Zloženie
Karobová poleva 65 % (cukor, rastlinný tuk palmový, SRVÁTKA Z MLIÉKA, púder z karobu 5,7 %, ryžová múka, emulgátor: slnečnicový lecitín E322, zvlčovadlo: arabská guma E414, leštiaca látka: šelak E904). Môže obsahovať glutén, arašidy, sóju, škrupinové plody a sezam.Alergény
Mlieko
Skladovanie
Skladujte v suchu v suchu a chráňte pred a chráňte pred teplom.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 854 kJ / 442 kcal | |
---|---|
Tuky: | 19,4 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 12,0 g |
Sacharidy: | 64,5 g |
z toho cukry: | 62,0 g |
Vláknina: | 1,4 g |
Bielkoviny: | 1,6 g |
Soľ: | 0,25 g |