222043
Nový produkt
Inulín je čisto prírodný uhľohydrát, ktorý sa získava extrahovaním z koreňa čakanky (Cychorium intibus). Čakanka má prirodzene vysoký obsah inulínu v koreni. Pri pestovaní čakanky sa nepoužíva žiadna GMO technológia.
Inulín ako diétna vláknina nedokáže byť strávená v zažívacom systéme človeka. Dostáva sa do tráviaceho traktu v neporušenom stave a ovplyvňuje zloženie a konzistenciu v žalúdku a čreve, rýchlosť vyprázdňovania.
Inulín prechádza nezmenený až do hrubého čreva, kde je fermentovaný baktériami v organizmoch črevnej makrobiálnej flóry. Počet lactobacilov a Bifidobactérií sa zvýši vylúčením patogénnych baktérií. Tento efekt je známy ako probiotický účinok inulínu. Rozmnoženie zdravšej črevnej mikroflóry zlepšuje činnosť čriev, a teda aj zdravie konzumenta. Inulín má pozitívny efekt na využitie vápnika, horčíka a iných minerálov a redukuje hladinu cholesterolu a sérových lipidov. A je taktiež známe, že efektívne fungujúce črevá zvyšujú imunitu.
Optimálna črevná mikroflóra môže byť dôležitým prínosom pre zdravie:
. zvýšená odolnosť voči patogénnym baktériám
. zlepšená peristaltika čriev
. produkcia prospešných látok vrátane krátkych reťazcov mastných kyselín a vitamínu K
. fermentácia nestráviteľných potravinových zložiek
. zvýšená absorbcia minerálov
Inulín je rastlinná ingrediencia, ktorá nie je stráviteľná ľudským zažívacím traktom, a preto je uznaná
za vlakninu.
Schválené Úradom verejného zdravotníctva SR č. OHVBPKV/4522/2008/Ht.
Balenie : vyrába sa v 300g baleniach.
Vyrobené na Slovensku
Výrobca : ASP