421025
Nový produkt
Bio škoricový cukor slúži ako prísada na pečenie a zvýraznenie chuti kysnutých, trených a piškótových ciest. Pridáva sa do krémov, tvarohov, zmrzlín a kokteilov. Je vhodný aj na posypanie koláčov, palaciniek alebo kaše.
Tipy a recepty na použitie BIO škoricového cukru:
Sladká chuť je človeku prirodzene príjemná a cukor je v našej strave hlavným zdrojom energie. Bio škoricový cukor je kvalitnou alternatívou bežne dostupného cukru. Jeho hlavnou zložkou je trstinový cukor, ktorý sa vyrába z cukrovej trstiny jej lisovaním a následne varením získanej šťavy. Neobsahuje syntetickú arómu, ale mletú škoricu.
Cukrová trstina je vysoká mohutná tráva, ktorá môže mať až 6 metrov. Vo steblách sa nachádza dreň s obsahom cukru okolo 20%. Vyskytuje sa len v tropických oblastiach s bohatou pôdou. V Čechách poznáme trstinový cukor až od čias križiackych vojen. Zo začiatku išlo skôr o vzácnosť, rozšíril sa až dovozom z amerického kontinentu. V čase Napoleona ho vytlačil cukor repný, dnes sa do našich kuchýň zase vracia.
Tento škoricový cukor je jedným z BIO radov produktov od spoločnosti AMYLON. Ocenia ho predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. BIO potraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie.
Cukor trstinový*, mletá škorica* (min. 14 %). Môže obsahovať stopy lepku, mlieka a vajec. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Skladujte v suchu.
Energetická hodnota 1 464 kJ / 344 kcal | |
---|---|
Tuky: | 0,0 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,0 g |
Sacharidy: | 86,1 g |
z toho cukry: | 86,0 g |
Bielkoviny: | 0,0 g |
Soľ: | 0,0 g |
CZ-BIO-001