260005
Nový produkt
Cestoviny z kvalitnej špaldovej a pohánkovej múky. Rýchlo ich uvaríte a v kuchyni majú široké využitie. Vychutnajte si ich v biokvalite.
Využitie:
Pohánka sa k nám dostala v 15. storočí z Ruska a stala sa súčasťou českých jedál predovšetkým na Morave. Obľúbená je zvlášť vo Francúzsku, kde sa z nej robia známe tradičné palacinky - sladké crepes a slané galettes.
Špalda je celkom zabudnutý druh rozpadávajúcej sa pšenice, ktorý bol odsunutý kvôli vyšším výnosom iných druhov. Ide o veľmi odolnú a nenáročnú rastlinu. Okrem múky sa z nej vyrába napríklad alternatívna kávovina.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Celozrnná špaldová múka* 90 %, pohánková múka* 10 %. Môže obsahovať stopy vajec. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Lepok
Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu max. 70 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.
Energetická hodnota 1 505 kJ / 355 kcal | |
---|---|
Tuky: | 2,55 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,1 g |
Sacharidy: | 74,1 g |
z toho cukry: | 7,0 g |
Bielkoviny: | 9,8 g |
Soľ: | 0,1 g |
CZ-BIO-001