262014
Nový produkt
Bezvaječné cestoviny zo sušenej celozrnnej pšeničnej krupice. Ich výhodou je ľahká a rýchla príprava a univerzálnosť použitia. Kuskus sa používa ako bežné cestoviny alebo ryža.
Využitie:
Bežný kuskus sa nemusí variť, stačí ho zaliať dvojnásobným množstvom vody a nechať pod pokrievkou 10 minút dôjsť, medzitým párkrát vidličkou prekypriť.
Meno kuskus je prevzaté z arabčiny, ide totiž o tradičné severoafrické jedlo. Po čase sa rozšírilo do celého sveta. Kuskus je sparená a do guľôčok tvarovaná krupica. Na jeho výrobu sa používa pšenica, proso aj jačmeň. Často ho zamieňajú s bulgurom, bulgur ale nie je z krupice, ale z pšeničných chrumiek.
Celozrnná PŠENIČNÁ krupica.
Lepok
Skladujte pri teplote do 25 °C a pri relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.
Energetická hodnota 1 497 kJ / 354 kcal | |
---|---|
Tuky: | 2,3 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,4 g |
Sacharidy: | 66,0 g |
z toho cukry: | 3,2 g |
Vláknina: | 7,0 g |
Bielkoviny: | 13,0 g |
Soľ: | 0,0 g |