Popis
Rasca patrí medzi jedno z najstarších korení vôbec. Je typická svojim horkosladkým arómatom. Výborne ladí so zeleninovými jedlami. Nesmie chýbať v kyslej kapuste, kapustnici a ďalších pokrmoch s kapustou. Je naproste nepostrádatelným korením pri pečení domáceho pečiva. Pridáva sa tiež do nakladanej zeleniny, hubovej polievky či zemiakových placiek.
Býva tiež často súčasťou protinadúvacích čajov. Aj keď je jej chuť väčšine ľudí príjemná, často neznášajú priame zahryznutie do rasce. Pokiaľ sa tomu chcete vyhnúť, stačí rascu do pokrmov pridať vo vrecúšku z prírodného materiáli (kľudne aj s ďalším väčším korením, ako je bobkový list alebo borievka) a po vyvarení vybrať. Vôňu a chuť rasce rozviniete ešte viac pokiaľ ju pred použitím krátko orestujete.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktoré zaisťujú ich kvalitu a umožňujú im niesť toto označenie. Ich biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zaujíma Vás viac o ekologickom poľnohospodárstve? Prečítajte si články v našom bioseriáli.
Zloženie
Rasca korenný plod*. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte v suchu a chladu.