411282
Nový produkt
Veľmi dobre sa hodí všeobecne k všetkým typom strukovín, ktorým spraví trošku viac šmrncu jej korenisto ostrá aróma.
To, že sa saturejka hodí k fazuli, nie je žiadne veľké prekvapenie. Veľmi dobre sa hodí všeobecne k všetkým typom strukovín, ktorým spraví trošku viac šmrncu jej korenisto ostrá aróma. Chuť trošku pripomínajúca tymián, mätu a majoránku je výborná k zemiakom, kapuste a koreňovej zelenine. Korenené lístky necharakterizujú len pokrmy stredomorskej kuchyne, ale hrajú veľkú úlohu aj v kulinárstve balkánu. Obzvlášť dominantná je v bulharských kapustových závitkoch, národnom pokrme, kde sa naplnia kapustové listy mäsom, ryžou a cibuľou a okorenená saturejkou, paprikou, kôprom a petržalkou.
Tip: v ideálnom prípade pridať až ku koncu varenia.
Skladovať v suchu a chlade.