263006
Nový produkt
Prirodzene bezlepkové cestoviny s obsahom amarantovej a ryžovej múky. Rýchlo ich uvaríte a v kuchyni majú široké využitie. Chutné rozšírenie jedálneho lístka celiatikov.
Využitie:
Amarant sa zaraďuje k pseudoobilninám, čo znamená, že medzi obilné trávy nepatrí, ale v kuchyni sa využíva úplne rovnako. Zrno a z neho mletá múka sa využívajú predovšetkým v potravinárstve, rovnako ako listy. Niekedy sa ale používa aj ako krmivo v poľnohospodárstve. Z múky sa pripravuje hlavne pečivo a cestoviny pre celiatikov.
Amarantová múka chuťovo obohacuje nielen pečivo, ale napríklad aj kakao.
Rastlina, z ktorej amarant pochádza, sa nazýva láskavec. V Strednej Amerike ho pestovali Aztéci a Inkovia už 4000 rokov pred naším letopočtom. Dnes sa amarant prevažne pestuje v tropickom pásme, kde sa zrno zberá až trikrát ročne. Jedno zrnko má veľmi malé rozmery i váhu.
Ryžová múka, zemiakový škrob, kukuričný škrob, ryžový škrob, amarantová múka 5 %. Môže obsahovať stopy lepku a vajec.
Skladujte v suchu pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu max. 70 %.
Energetická hodnota 1 540 kJ / 368 kcal | |
---|---|
Tuky: | 0,5 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,2 g |
Sacharidy: | 80,4 g |
z toho cukry: | 1,4 g |
Bielkoviny: | 7,6 g |
Soľ: | 0,0 g |