Ľanové semienko je typické svojou orechovo-maslovou chuťou. Lepšie sa strávi rozomleté a môže slúžiť ako náhrada oleja alebo vajíčka v rôznych pokrmoch. Jeho výhodou je dobré skladovanie a vysoká trvanlivosť. Zlatý ľan má oproti hnedému jemnejšiu chuť.
Čierny sezam nelúpaný v biokvalite. Je chuťovo výraznejší než svetlý. Môžete ho pridať do šalátov, jogurtov, kaší alebo sušienok. Často sa využíva aj v ázijskej kuchyni.
pozoruhodný je jeho vysoký obsah karoténov, ktorý je spolu s horčíkom, vápnikom a zinkom výborným liekom na choroby očí, slizníc, kože, nechtov a vlasov.
Slnečnicové semienka majú príjemnú orieškovú chuť. Sú lúpané a ich použitie je veľmi univerzálne. Vyrobíte si z nich maslo, mlieko alebo napríklad syr. Hodia sa do šalátov, príloh, pečiva či kaší.
Slnečnicové semienka majú príjemnú orieškovú chuť. Sú lúpané a ich použitie je veľmi univerzálne. Vyrobíte si z nich maslo, mlieko alebo trebárs syr. Hodia sa do šalátov, príloh, pečiva či kaše. V biokvalite.