Instantné kaše sú výborným variantom nielen pre vaše raňajky. Medzi ich prednosti patrí rýchla a jednoduchá príprava a variabilnosť použitia. Pridaním rôznych surovín z nich vytvoríte veľa chutných pokrmov. Chutné rozšírenie jedálneho lístka celiatikov.
Pšenica špalda je jednou z najstarších kultúrnych obilnín. V súčasnej dobe zažíva svoju renesanciu a to predovšetkým pre svoj vysoký obsah vlákniny a ľahkú stráviteľnosť. Pšenica špaldová obsahuje takmer všetky základné zložky dôležité pre zdravý ľudský organizmus.
Pšeničné klíčky 200 g - obsahujú veľa vitamínov skupiny B a bielkovín. Používajú sa na zahusťovanie jogurtov, do obilninových raňajok, ale aj ako náhrada mletých vlašských orechov.
Pohánkové lupienky sú netradičným celozrnným výrobkom, ktorý už nevyžaduje žiadnu ďalšiu kuchynskú úpravu. Sú prirodzene bezlepkové a v biokvalite. Lupienky sú chrumkavé a bez pridania tuku. Vhodné na prípravu vlastných cereálnych zmesí, ale aj samostatnú konzumáciu.
Klíčené pohánkové lupienky sú netradičným celozrnných výrobkom, ktorý už nevyžaduje žiadnu ďalšiu kuchynskú úpravu. Sú prirodzene bezlepkové. Lupienky sú chrumkavé a bez prídavku tuku. Vhodné pre prípravu vlastných cereálnych zmesí aj samostatnú konzumáciu. Od českého výrobcu.
Špaldové lupienky sú netradičným celozrnným výrobkom v biokvalite, ktorý už nevyžaduje žiadnu ďalšiu kuchynskú úpravu. Sú chrumkavé a bez pridania tuku. Vhodné na prípravu vlastných cereálnych zmesí, ale aj na samostatnú konzumáciu.
Ovsené otruby sa získavajú pri spracovaní ovsa a týka sa to prevažne časti šupiek. V kuchyni sa dajú skvelo v malých dávkach využiť ako doplnok varenia. Výborne chutia v suchom stave aj zapracované do pečiva.
Pšeničné otruby 200 g - predstavujú vonkajšie vrstvy obrúsených obilných zŕn a sú cenným zdrojom vlákniny. Pre ich výraznú vstrebávaciu schopnosť sa používajú na prečistenie organizmu.
Pšeničné otruby sa získavajú pri spracovaní pšenice a ide prevažne o časti šupiek. V kuchyni sa dajú skvele v malých dávkach využiť ako doplnok varenia. Vyskúšajte v biokvalite.
Je obilninou s vysokým obsahom bielkovín, vitamínov a minerálnych látok. Zvlášť významný je obsah jódu (funkcia štítnej žľazy). Celé zrná ovsa sú mimoriadne posilňujúce a hodia sa pre oslabený alebo chorý organizmus (viac ako ovsené vločky)
Prirodzene bezlepkový ryžový papier je hlavnou surovinou k príprave závitkov. Papier namočte do teplej vody, nechajte zmäknúť, naplňte mäsovou, zeleninovou alebo ovocnou zmesou a zabaľte. Vychutnajte si papier v bio kvalite. Balenie obsahuje 12 plátov.