Cíceru sa tiež niekedy hovorí rímsky hrach. Je to strukovina s jemnou orieškovou chuťou a ľahko krémovou konzistenciou. Môžete ju použiť ako prílohu alebo ako základ nátierok či polievok.
Cícer dodáva telu významné množstvo bielkovín, ktorého obsah je rovnaký alebo väčší ako v mäse či vajciach. Z minerálov stojí za zmienku železo (trikrát viac ako v mäse), draslík, horčík, vápnik a zinok.
Nazýva sa fazuľa, ale je príbuzná skôr mungu. Môžete ju namočiť a potom variť. Používa sa ako príloha, do šalátov, polievok a dokonca sa hodí aj do sladkých jedál. Má skvelú orieškovú chuť. Vychutnajte si ju v biokvalite.
Červená fazuľa v biokvalite s výraznou chuťou a väčším tvarom. Čím je fazuľa tmavšia, tým má výraznejšiu chuť. Skvelá príloha k ryži alebo kukurici. Vhodná ako náhrada mäsa v pokrme. Široké využitie v teplej aj studenej kuchyni.
Fazuľa mungo je výborná exotická strukovina so špecifickou vôňou. Ide o typickú súčasť indickej a čínskej kuchyne. Fazuľky sú chutné ako príloha, v šaláte alebo z nich možno pripraviť výbornú polievku. Vyskúšajte ju v biokvalite.
Fazuľa pinto je stredne veľká strakatá fazuľa výborná, ľahko pikantnej chuti. Tento druh fazule je vďaka svojej múčnej konzistencii vhodný pre široké použitie.
Zelený hrach lúpaný a rozpolený má výhodu, že je rýchlo uvarený. Nemusíte ho vopred namáčať, len prepláchnuť. Skvelú krémovú polievku alebo kašu vykúzlite o pár minút. Vychutnajte si ho v biokvalite.
Sója obsahuje všetky esenciálne aminokyseliny, je preto nazývaná rastlinným mäsom. Nahradenie mäsa sójou blahodarne pôsobí pri neurózach, depresiách, roztrúsenej skleróze a pod
Červená šošovica nelúpaná je drobná strukovina, ktorú si obľúbite rovnako ako jej lúpaný variant. Pri varení sa nerozpadne, čo oceníte zvlášť v polievkach a zeleninovo-strukovinových pokrmoch typu karí.
Červená šošovica nemá šupku ako iné strukoviny a je sfarbená do oranžova. Nemusí sa namáčať a rýchlo sa uvarí. Po uvarení sa rozpadá a hodí sa tak predovšetkým na prípravu kaše alebo polievky.
Čierna šošovica s bielim vnútrom je najdrobnejší druh šošovice. Po uvarení má tmavo hnedo-zelenú farbu a zachováva si svoj tvar. Má príjemnú sotva znateľnú morskú chuť, hodí sa do kombinácie s morskými riasami, do miso polievky, do šalátov, ale aj všade inde.
Tmavozelená šošovica v biokvalite. Rýchla príprava, nie je potrebné ju namáčať. Pri varení dobre drží tvar. Široké využitie v studenej aj teplej kuchyni. Vhodná do polievok, šalátov, ako príloha alebo na prípravu kaše.
Veľká zelená šošovica v biokvalite. Rýchla príprava, nie je potrebné ju namáčať. Široké využitie v studenej aj teplej kuchyni. Vhodná do polievok, šalátov, ako príloha alebo na prípravu kaše.