Zapečené chrumkavé müsli vyrobené v biopekárni Contry Life. Bez pridaného cukru, sladené pšeničným sirupom. Chutí skvelo v rastlinnom nápoji alebo ako súčasť dezertov.
Pšeničné klíčky 200 g - obsahujú veľa vitamínov skupiny B a bielkovín. Používajú sa na zahusťovanie jogurtov, do obilninových raňajok, ale aj ako náhrada mletých vlašských orechov.
Pohánkové lupienky sú netradičným celozrnným výrobkom, ktorý už nevyžaduje žiadnu ďalšiu kuchynskú úpravu. Sú prirodzene bezlepkové a v biokvalite. Lupienky sú chrumkavé a bez pridania tuku. Vhodné na prípravu vlastných cereálnych zmesí, ale aj samostatnú konzumáciu.
Špaldové lupienky sú netradičným celozrnným výrobkom v biokvalite, ktorý už nevyžaduje žiadnu ďalšiu kuchynskú úpravu. Sú chrumkavé a bez pridania tuku. Vhodné na prípravu vlastných cereálnych zmesí, ale aj na samostatnú konzumáciu.
Pšeničné otruby 200 g - predstavujú vonkajšie vrstvy obrúsených obilných zŕn a sú cenným zdrojom vlákniny. Pre ich výraznú vstrebávaciu schopnosť sa používajú na prečistenie organizmu.
Pšeničné otruby sa získavajú pri spracovaní pšenice a ide prevažne o časti šupiek. V kuchyni sa dajú skvele v malých dávkach využiť ako doplnok varenia. Vyskúšajte v biokvalite.
Drobné vločky z amarantu v biokvalite s ľahko orieškovou chuťou. Rýchla a ľahká príprava. Široké využitie v kuchyni. Vhodné predovšetkým na prípravu kaše kvôli ich vysokej lepivosti. Prirodzene bezlepkové.
Jačmenné vločky sa pripravujú zo zrna, ktoré je nasiaknuté, uvarené a zlisované. Jačmeň má podobné zloženie ako pšenica, na rozdiel od pšenice však obsahuje menej gluténu.
Najuniverzálnejšie vločky pod slnkom. Vykúzlite s nimi rýchle a výdatné raňajky, zahustíte polievky a nátierky alebo upečiete voňavé a chrumkavé sušienky.
Ovsené vločky sú vhodné na prípravu müsli, müsli tyčiniek, kaší, bezmäsitých fašírok či ako závarka do polievok. Taktiež možno pridať do rôznych koláčikov, sladkých i slaných pochutín.
Zľava je z dôvodu krátkej trvanlivosti 05.05.2022. Raňajky z ovsených vločiek naštartujú deň plný energie. A z jemných ovsených vločiek pripravíte tu najlepšiu ovsenú kašu. Avšak v kuchyni majú širšie využitie - zahustíte s nimi polievky, nátierky a fašírky. Môžete ich pridať do pečiva, lievancov alebo si pripraviť domácu ovsenú granolu.
Raňajkami z ovsených vločiek naštartujete deň plný energie. A z jemných ovsených vločiek pripravíte tú najlepšiu ovsenú kašu. V kuchyni však majú širšie využitie - zahustíte s nimi polievky, nátierky, karbonátky. Môžete ich pridať do pečiva, lievančekov alebo si pripraviť domácu ovsenú granolu.
Klíčené ovsené vločky sú bezlepkové, môžu si na nich pochutnať aj celiatici. V kuchyni majú široké využitie. Ideálne do kaší, jogurtov, múčnikov. Vhodné pre prípravu vlastných cereálnych zmesí aj k okamžitej konzumácií. Od českého výrobcu.
Pohánkové vločky bezlepkové 250 g - obsahujú rutín, ktorý rozširuje cievy a zvyšuje pružnosť. Možno z nich pripraviť obilninové raňajky - zalejeme horúcim mliekom alebo vodou a dochutíme. Používajú sa tiež na zahustenie jogurtov a polievok.
Quinoové vločky môžeme konzumovať bez akéjkoľvek ďaľšej úpravy a prísady. Môžu sa podávať ako súčasť musli, raňajkových cereálii, zaliate mliekom alebo sójovým nápojom alebo zmiešané s jogurtom.
Ražné vločky sa získavajú tak, že sa obilné zrno navlhčí v pare a potom sa lisuje. Dajú sa jesť nespracované, pridávajú sa aj do pečiva a používajú sa tiež pri varení. Vločky sú v biokvalite, pochádzajú teda z ekologického poľnohospodárstva.